2011. április 2., szombat

Pránanadi


A videon mesterem, Petrezselyem Józseffel készült riport látható.

A Pránanadi egy energia átadási módszer, melyet csaknem egy évtizeden keresztül ápoltam, tanítottam.
Röviden, miről is van szó:
A pránanadi két szanszkrit eredetű szóból alkotott kifejezés (prána=életenergia, nadi=csatorna). Az ayurveda és a yoga fogalomkörébe tartozik. A pránával való gyógyítás technikáját  a nyugati világban, egy német származású orvos honosította meg, Christian Weber. A pránanadi filozófiája szerint a prána, egy mindent átható, erőteljes energia, mely támogatja az életfolyamatokat.  Használata harmóniát teremt testi és szellemi szinten. A prána minden energia ősforrása, mely folytonos áramlásban van, és az örvénylő mozgás következtében energiaközpontokat hoz létre. A testben keringő prána nadikon halad keresztül, behálózzák a test minden pontját. A nadik, életenergiát vesznek fel az ember környezetéből (az Univerzumból) a szervezet és a csakrák számára, rezgésekké alakítják, amik elengedhetetlenül szükségesek a  fizikai,  szellemi, lelki testeink működéséhez.
A pránanadi saját szimbólumkészlettel dolgozik, a szimbólumok rezgésein keresztül gyógyít. Egy életformát is kínál. Valamennyi síkon hat, és igazodik minden élő és élettelen egyéni igényeihez. Előnyösen befolyásolja a gyógyulási folyamatokat, enyhíti a testi, és lelki fájdalmakat. Segít a félelem, a harag, a stressz, a depresszió, az aggodalom, a  levertség lekűzdésében, és segít úrrá lenni a testi és lelki terheken. Pozitívan befolyásolja az emberekhez való viszonyulást, az emberek közötti kapcsolatokat. Serkenti az energiaáramlást, a teljesítőképességet, a kreativitást, és elősegíti az önmegismerést, a könnyebb beilleszkedést, támogatja a személyiség fejlődésének folyamatát. Az egész ember megtisztul fizikai és mentális szinten a negatív tudattartalmaktól, kellemetlen pszichikai állapotoktól, a méreg- és salakanyagoktól, és elvezetnek a belső békéhez. Megtalálja önmagát, visszaáll a harmónia és az egység az Univerzummal. Ha helyes életmóddal és tudással haladunk előre, megszabadulunk a helytelen tudattartalmaktól és szokásoktól, megtaláljuk a kozmikus egységet, tovább tudunk lépni szellemi és testi síkon egyaránt. Ha türelmesek vagyunk, a hatás nem marad el.
Csodálatos módszer, mely által nem csak fizikai testünk, hanem lelkünk is "meggyógyul", pozitív irányban megváltozik.
Sokat mesélhetnék a kezdetekről, a 4 napos tanfolyamok varázsáról, a klubéletről, az országos találkozókról, mestereimről (főleg Petrezselyem Józsiról), de ahhoz egy egész könyvet kellene írni.
Életem részévé vált, a mai napi alkalmazom a technikát.
Sok-sok tanfolyam szükséges ahhoz, hogy tovább fejlődhessünk. A tanfolyamok általában 2 naposak, de a hármas szint például 4 egész nap, éjjel - nappali bentlakással. A tanfolyamok alatt általában kialakul egy zárt közösség, egymás kezét fogva együtt rezgünk és energetikailag lépésről lépésre emelkedünk.
A pránanadi több felé ágazott napjainkban. Egy része a gyógyítással foglalkozik, másik része masszázzsal, egy ága az előző életekbe enged betekintést és egy másik ága a csontokat igazítja a helyükre, szünteti meg az eltéréseket.
Pár évvel ezelőtt a csapat kétfelé vált. Nagyon sokan kiléptek, átálltak egy másik mesterhez, aki régebben pránanadi volt - Élő forrás címen.
Miért hagytam abba? Ennek több oka van. A módszert nagyon kedvelem, hiszem, hogy eredményes és jó, de túl sokan vannak benne, túl sok az "okos" mester, felhígult a társaság. Mint minden módszer, egyre több anyagi áldozatot követel, egyre drágábban a tanfolyamok, egyre inkább a pénzről szól a dolog.
Mesterem Józsi erre azt mondja, hogy Tibetben - innét származik a módszer - a tanításért nagyon sokat kell fizetni. Ami ingyen van, Európában az nem érték. Van benne valami, csak...................
A 7-es szintig végeztem el a technikát, ami azt jelenti, hogy 4-es szintig avathatok, és 7-es szinten gyógyíthatok. Ma már csak vállalkozói engedéllyel lehet, az pedig nem éri meg, nem lehet "kitermelni". Legalábbis akkor, ha csak azokat avatom be, akik arra érettek, és nem arra hajt az ember, hogy minél többen elvégezzék a tanfolyamot. Ehhez már nem akarom adni a nevem.
Szívemben megőrzöm, hozzám tartozik, bennem él és alkalmazom ha kérnek rá, de az anyagiakba nem megyek bele - ezért nem avatok már 2 éve.
Ha valaki többet akar megtudni erről az irányzatról, akkor csak írja be a keresőbe a varázs szót: pránanadi.
Rengeteg anyag található ma már a neten, lehet tájékozódni. (Annak idején nekünk még tilos volt bármilyen publikáció ezzel kapcsolatosan, ma már ez is megengedett - változik a világ.)
Szívesen beszélgetek személyesen bárkivel, akit érdekel a téma, a tapasztalataimról, a gyógyulásokról stb.
Kérdezzetek bátran!


Az egyik legkedvesem mantrám.

1 megjegyzés:

  1. Üdvözlöm!
    Nevem Berentés Zsuzsanna, és azt szeretném kérdezni, hogy az ország mely részén, és hogy a csontok helyretételével foglalkozol-e?
    e-mailem: berentes@freemail.hu
    köszönöm.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.