2012. november 6., kedd

A csipkebogyó

Ki szereti a csipkebogyót? A bogyót nem szabad forró vízben áztatni, mert a C-vitamin már 50°C körül megsemmisül. A C-vitamin nagy mennyiségben egyes embereknél hasmenést okozhat, ezért csipkebogyó fogyasztásakor is legyünk óvatosak. Készíthetünk belőle teát, lekvárt kedvünk szerint. A csipkebogyó tea serkenti az epeműködést, ezért jó a májbántalmak ellen és kiváló vizelethajtó is. Mindezek mellett a csipkebogyó segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést. Javítja a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vérnyomást, valamint elősegíti az emésztést. Jó hatással van a szív egészségére, illetve az általános egészségi állapotra.

 

Forrás:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=491966007502767&set=a.296607813705255.78481.193688763997161&type=1&theater

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.