2013. január 6., vasárnap

4 fő rákölő növény

A 4 rákölő étel

Lehet, hogy a rákos megbetegedések aránya azért öltött olyan nagy mértékeket, mert az emberek egyszerűen nem eszik a jó élelmiszereket? Miközben számos tényező játszhat szerepet a rák kialakulásában, az étrend és a dohányzási szokások közel 60 százalékban járulnak hozzá ehhez. A jó hír az, hogy étrendi és életmódbeli változtatások hatására a rákos megbetegedések aránya drámaian csökken. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy megvédje magát a rák ellen az, hogy sok rákellenes élelmiszert fogyasszon – íme 4 közülük, amelyet sosem szabad elfelejtenie.

Rákölő ételek- kurkuma

A legjobban kutatott rákellenes élelmiszerek közül a kurkumáról már többször bebizonyosodott, hogy hatékony rák-ölő, sőt megakadályozza a rák növekedését. Korábban megállapították, hogy a kurkuma 81%-al csökkenti a daganatok méretét. A kurkuma fűszernövényben található kurkumin nevű vegyület számos rákellenes tulajdonságot mutat. A UCLA kutatói megállapították, hogy a kurkumin az az összetevő ami valóban blokkolja a rák növekedését. A kurkuma rákellenes tevékenysége csak egy aspektusa a kurkuma jótékony hatásainak.

Papaya levél kivonat

A floridai egyetem kutatói Dr. Nam Dang és kollégái Japánban dokumentálták a papaya erőteljes rákellenes hatásait számos laboratóriumban növesztett daganat esetében. A kutatók papaya levél kivonatot használtak a tanulmányban. A rákellenes hatás még erősebb volt, ha nagyobb adagot alkalmaztak a kivonatból. Sőt mi több, hosszú ideig is lehet alkalmazni a kivonatot kellemetlen mellékhatások nélkül.

Egy másik tanulmányból az is kiderül, ahogy a papaya levél kivonat képes felvenni a harcot a különböző rákos megbetegedésekkel szemben, beleértve a méhnyak-, emlő-, máj-, tüdő-, és hasnyálmirigy rákot, miközben segíti a szív-ér valamint az emésztőrendszer működését.

Gyömbér

A rákellenes élelmiszerek listájára a gyömbér is rákerült. A szuper rákharcos kurkuma “unokatestvére” és ugyanúgy képes csökkenteni a daganatok nagyságát. Az egyik egereken végzett tanulmányban a gyömbér kivonat egy prosztata daganat méretét 56%-al csökkentette. A rákellenes tulajdonságok mellett a gyömbérnek szerepe van a gyulladás csökkentésében, valamint még gazdag forrása az élet minőségét javító antioxidánsoknak.

Fokhagyma

Évszázadokon át számos kultúrában használták kezelésére és betegségmegelőzésre. A fokhagyma rákellenes hatása is ismert. A tudósok úgy vélik, hogy rákellenes tulajdonságai amiatt lehetnek, hogy a testbe elfogyasztásakor hidrogén-szulfidot juttat. Szintén ismert tény, hogy ez a vegyület védi a szívet is. Az Albert Einstein College of Medicine kutatói megállapították, hogy egerekben szívroham esetén a szívizom károsodása megállítható hidrogén- szulfid közvetlen szívbe való injekciózásával. A kutatók úgy vélik, hogy a hidrogén-szulfid felelős a fokhagyma azon képességéért, hogy a különböző rákos megbetegedések, beleértve a prosztata-, emlő-és vastagbélrák kialakulását meg tudja akadályozni.

A rák legyőzése lehetséges megfelelő táplálkozással, egyszerűen csak emlékeztetni kell magunkat arra, hogy milyen élelmiszereket fogyasszunk vagy épp ne fogyasszunk.

További források:

PubMed

Phys.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.