2011. április 10., vasárnap

Inverzor

Manapság szinte nincs is olyan ember, akinek ne fájna valahol egyre gyakrabban. Van akinek a dereka, háta, nyaka stb. Egyre fiatalabb korban - civilizációs "betegségként" emlegetve - kezdődnek a tünetek. A mozgásszegény életmód, a sok ülés - pld. számítógép, iskolapad előtt megbosszulja magát.
Az Inverzor készüléket már több évtizede gyártjuk, forgalmazzuk. Nem csak annak ajánljuk, akiknek tünetei jelentkeztek, hanem mindenkinek, aki keveset mozog, vagy éppen sportol (lazításképpen).
Nagyon kedvezőek a visszajelzések, sokan szoba súlyfűrdőnek nevezik, mert ugyanazt a hatást érik el vele.
Az interneten, kereskedelemben többféle változata ismert, más neveken. A vásárlóink szerint ez a legjobb, mivel kis helyen elfér, mobil, könnyen szállítható, stabil, kifejezetten otthoni használatra jó, nem konditerembe.

Íme egy kis ismertető róla:


ÉLETTANI HATÁSOK



A Hippokratesz-féle inverz - fejjel lefelé lógatott - testhelyzet ("denevér póz") rendkívül praktikusan, minden erőfeszítés nélkül valósítható meg trakciós regeneráló, (nyújtva lazító) készülékünkkel. Az élettani hatások a megszokottal ellentétes értelmű gravitációra alapozottak. Ez, mint  mechanikus erőhatás a testben feltétlen reflexeket kiváltó módon ingerli és egyben intenzív  terheléssel serkentve regenerálja a váz-, izomrendszert , vérkeringést, bel szerveket,  idegrendszert.

PREVENTÍV ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK:

VÁZ-, IZOMRENDSZER: A kezelt személy testsúlyától függő mértékű és az inverzor készülék dőlési szögével változtatható erejű húzás a vázizmokat nyújtva lazítja, az izületeket pedig átmozgatva regenerálja. Különösen fontos a gerinc és csípő izületeinek regenerálása, illetve izmainak ellazítása.

VÉRKERINGÉS: Az ínverzálás ellazult állapotában tehermentesíti a szívet, és egyben segíti a vérnek a szív felé való áramlását, azaz a nyirok és visszérkeringést. Fokozza az érfalak, főleg a fej artériák rugalmasságának és tágasságának megőrzését ill. visszaszerzését. A fő verőérben és a nyúlt agyban lévő nyomásérzékelő receptorok fejmély helyzetben,  hidrosztatikusan nagyobb nyomást érzékelnek, és emiatt vérnyomást csökkentő feltétlen  reflex mechanizmusokat kezdenek el működtetni. Az így bekövetkező reflektórikus vérnyomás csökkenés a normál testhelyzet visszaállását követően is még egy-két órán át fennmarad. Külön jelentőségű az a tény, hogy a diasztolés ("un. per") értéket az ínverzálás jobban csökkenti, mint a szisztole-t. Erre a tabletták általában nem képesek.

BELSZERVEK: Az ínverzáláskor fellépő belső súlyerők hatására a belek vongálódva, mintegy önmagukat masszírozzák, és ez emésztést segítő hatású. Az alhas tehermentesülése segíti a sérv visszahúzódását, ill. nyitott méhszáj esetén a magzat kihordását.

IDEGRENDSZER: A hirtelen "hanyatt esés" mint nem megszokott dolog, a szervezetben feltétlen vészreakciót vált ki. Beszűkül a figyelem, adrenalin és glukóz lövell a vérbe. Mindez az agyi vérbőséggel és ellazuló izomzattal együtt harcra, vagy menekülésre kész soklehetőségű pszichoszomatikus állapotot teremt. Ha ezt a mesterségesen teremtett vészreakciót megszokási idején belül a normális testhelyzet visszaállításával leállítjuk, akkor feltétlen reflexesen kiváltott tartós mély meditatív fiziológiás állapot következik be, ami sokoldalúan hasznosítható. Pld. intenzív tanulás, autó- és heteroszuggesztió, paranormál képességek kibontakoztatása stb.
A légző gyakorlatokkal előkészített fejmély testhelyzet az agyi vérbőség miatt szellemi frissítő hatású.

GYÓGYÁSZATI INDIKÁCIÓK:

MOZGÁSSZERVI: Lumbágó, gerincferdülés, meszesedés, csípőizület kopás, lokális izomfájdalmak stb.
VÉRKERINGÉS: Nem begyulladt - visszeres, vízödémás láb, vérnyomáscsökkentés, ha az agyi erek nem túl elmeszesedettek agyi vérkeringés javítás.
BELGYÓGYÁSZAT: Emésztéssegítés, műtét utáni bélösszenövések oldása, alhasi sérv kiújulás megelőzése stb.
ELLENJAVALLAT: Heveny fül-, orr-, gége-, és szemgyulladás, túl alacsony vérnyomás, súlyos szívbetegség, csontáttétes daganat, egyensúly érzékzavar.

Érdeklődni: 06/20-57-00-913


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.