2011. március 3., csütörtök

Szellemidézés

Régi időkben biztosan boszorkányoknak kiáltották volna ki mindazokat, akik szellemet idéznek. Ma már szerencsére ez ódivatú, de azért lehet kicsit játszani ezzel is.
Annak idején mi a könyvvel történő szellemekkel beszélgetést választottuk, gyakoroltuk, igaz titokban.
Lényege:
Kell kiválasztani egy nem nagyon vastag, kemény táblás könyvet. Kell még egy spárga, madzag, cérna és egy régi formájú kulcs.
A könyv lapjai közé felülről belehelyezünk egy kulcsot, ami felső éle párhuzamos a könyvvel. Ezt az előbb említett madzaggal, vagy bármivel jól körbe járatjuk, hogy a kulcs ne essen ki belőle és meg tudja tartani a könyvet.
A "szeánsz"-hoz 2 ember kell. Szemben leülnek egymással, és a mutatóujjukra helyezik a könyvből kiálló kulcsot. A könyvet tehát a kulcs tartja, azt pedig a szemben ülők mutató ujja. Remélem érthető :-)
Az egyik lesz a kérdező, a másik a segéd.
A kérdező elmondja a következő mondatot:
Kérlek téged ..........(itt bárki meghalt egyén nevét mondhatjuk) szelleme, hogy jelenj meg nekünk és ha itt vagy, mozgasd meg a könyvet.
Kis idő múlva a kulcs magától elfordul, jelezve, hogy itt a meghívott szellem.
Ezután lehet kérdezgetni, kontrollálni kérdéseinkkel. Úgy mint a barkóbánál. Ha igen, akkor mozgasd meg a kulcsot, vagy fordítsd el a kulcsot stb.
Mikor már elfogytak a kérdések, akkor ismét a kérdező jön:
Kérlek téged ..... szelleme (itt az előbb meghívott szellem nevét kell mondani), menj vissza ahova tartozol, a te világodba. Köszönjük, hogy segítettél nekünk.
Ez után hiába kérdezünk a kulcsos könyvtől, nem fog megmozdulni!
Nagyon fontos: MINDIG VISSZA KELL KÜLDENI A MEGHÍVOTT SZELLEMET! SOHA NE FELEJTSÉTEK EL, NAGYON FONTOS!
Hogy miért is írom ezt?
Példa legyen rá a saját példánk. Mikor ezzel a módszerrel először találkoztam, megmutattam egy munkatársamnak, hogy próbálja velem együtt megfejteni, mitől mozog a könyv és hogyan? Nem sikerült. Haza ment és otthon meghívták a Mamát. Másnap mesélte, hogy meg is érkezett Mama szelleme, de később, mikor már nyugodtan ültek a tv előtt, a polcon egy olyan könyv, amelyik magától nem tudna leesni, hatalmas dübörgéssel leesett a földre. Nagyon megijedtek. Ekkor jöttünk rá, hogy elfelejtették visszaküldeni a Mamát és figyelmeztette őket. Gyorsan visszaküldtük és utána már semmi ilyen nem történt.
Vigyázzunk a szellemekkel. Soha nem tudhatjuk, hogy milyen szellem "surran" be még a meghívott mellé, vagy esetleg nem is ő az, csak ráfogja és élvezi a tévedést. Mindig kontrolláljuk le, hogy valóban a meghívott személlyel vagyunk-e együtt!
A mai napig sem tudom, hogy mi vitt rá ennek a kipróbálására, de sok döbbenetet éltünk át annak idején közösen, társaimmal.
A mai eszemmel biztosan nem csinálnám meg, hiszen legjobb ha békén hagyjuk a holtakat és nem "használjuk" őket önös kérdéseink megválaszolására, kíváncsiságunk kielégítésére.
Nagyon sok idő telt el már azóta, és a mai eszemmel sokkal jobban tisztelem a másik világot, mint annak idején, és ezt mindenkinek tanácsolom.
Ma már, ha kérdésem van, másik módszerrel megtudhatom a válaszokat, nem kell érte különböző "technikákat" alkalmazni.
Ez a módszer pedig a belső énünkkel való kapcsolat, melyet akár meditációval létesíthetünk. Sokkal tisztább módszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.