2011. március 1., kedd

Yumeiho

  
Itt látható a mester eredeti felvételről :-)
Japánból, hiteles mestertől, Saionji Masayuki-töl, más országokban is elterjedt kiropraktikával variált gyúrási technika. Nagyon jó eredménnyel kezelhető vele a gerincferdülés, mindenfajta mozgásszervi betegség, sőt még a belgyógyászati problémák megoldásában is segít.
Nagy lelkesedéssel kezdtük el tanulni a "munkahelyemen" ezt a módszert, hiszen egymást gyúrogatták a tanulók, na és persze bárkit, aki éppen szabaddá tudta tenni magát, és ez mindenkinek csak a javát szolgálta.
A módszer lényege, hogy fellazítják az izmokat, majd az ízületeket kiropraktikai technikával a helyükre teszik. Sok kiropraktikus módszer azért nem eléggé hatásos, mert nem lazítja fel tartósan az izmokat. A csigolyák, ízületek hiába kerülnek a biológiailag legideálisabb helyzetükbe, ha az izmok kis idő múlva vissza húzzák azokat. Nagyon fontos, hogy az izmok ellazítása tartós legyen, ezért több kezelés szükséges hozzá.
Szemünk láttára javult több száz ember gerince, tartása, múlott el tartósan a fejfájása és láttuk, hogyan változik meg a járás stb.
Csodálatos dolog ez a módszer, mindenkinek tiszta szívből ajánlom.
Városunkban elég sokat elvégezték a tanfolyamot, ami annak idején még elérhető volt anyagilag. Ma már olyan árat kérnek érte, és annyira túlbonyolítják, hogy csak az tudja elérni, aki később ezt a kezelésekből vissza tudja kapni, tehát folyamatosan alkalmazza.
A módszer bevezetésének kezdetén, még egy tanfolyam (4 nap) keretén belül tanultuk meg a gyúrási technikát, hozzá az anatómiát és a kiropraktikát is. Ma ez több tanfolyammal lehetséges.
Nagyon élveztem minden percét, de csalódott vagyok ma már. Hiába sajátítottam el pontosan a technikát, ha most, magamon nem tudom elvégezni, saját problémáimon ezzel nem tudok segíteni - pedig nagyon rám férne a rendszeres Yumeiho gyúrás :-)
Végül megemlítem, hogy tartozik a módszerhez egy mozgás sor, torna, ami neve Dina. Ha ezt az ember minden nap elvégezné önmagán, akkor kevesebb lenne a boka, térd, hát, nyak, izom és ízületi fájdalom. De mondjuk meg őszintén, az ember nem szeret egyedül tornászni, ezért egy idő után mindenki abba hagyja.
Kell egy másik ember is, vagy több, hogy legyen motiváció, kitartás - önmagunk gyógyítása mindig az utolsó helyen áll :-(

Az első tanítványok között volt Magyarországon a következő két emberke, akik még ma is alkalmazzák a módszert.


Mindkettőjüket meleg szívvel ajánlom akár kezelés, akár a módszer elsajátítása miatt. Megéri felvenni velük a kapcsolatot. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.