2013. február 24., vasárnap

A fahéj

FAHÉJ KÜLÖNLEGES HATÁSA, NEM CSAK A CUKORBETEGSÉGRE!
Ha egy kanálnyi fahéjat szórunk a reggelinkre, azzal a kellemes íz mellett drámai mértékben csökkenthetjük vércukorszintünket, ezáltal pedig a cukorbetegség kockázatát is.

„A mellben lévő 7 cm-es tumor 1 cm-re csökkent.”
A Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics novemberi folyóiratban közzétett tanulmány szerzője, Jo Carol Chezem kimutatta, hogy amikor egészséges testsúlyú és elhízott felnőttek 6 gramm fahéjjal fogyasztották reggeli gabonapelyhüket, a következő két órában 25 százalékkal csökkent a vércukorszintjük azokhoz a kísérleti alanyokhoz viszonyítva, akik nem ettek a fűszerből.

A 37 résztvevővel végzett kutatás azt bizonyítja, hogy a fahéj egészséges testsúlyú és elhízott felnőttekben egyaránt csökkenti a vércukorszintet és javítja az inzulinérzékenységet, amivel védelmet nyújt a diabétesz ellen.

"Közel 80 millió amerikai felnőtt van prediabéteszes állapotban, vagyis olyan magas vércukorszinttel rendelkeznek, ami cukorbetegség kialakulásához vezethet" - magyarázta Chezem. "Nagyon biztatók az eredményeink, ezért azt tervezzük, hogy prediabéteszes és diabéteszes alanyokkal is végzünk hasonló kísérleteket."

A kutató hozzátette, hogy bár a kísérletben használt mennyiség (6 gramm, vagyis két és fél teáskanál) több volt, mint egy csipet, az alanyok elfogadhatónak találták az ízét. A fahéjat egyébként sok más ételhez is hozzá lehet adni, például joghurthoz, jeges kávéhoz és teához, gyümölcsturmixhoz vagy muffinhoz. A felfedezés sok millió embernek nyújthat lehetőséget arra, hogy egy fűszer reggeli használatával őrizhesse meg egyszerűen egészségét.

Én személy szerint (Tóth K.) annyit tennék hozzá, hogy kávéhoz, mindenfajta édesre, süteményekre rászórva az őrölt fahéj kellemes ízt ad és meggátolja a kellemetlen erjedést a belekben!
Forrás: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=615884505093637&set=pcb.615884641760290&type=1&theater

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.