2012. augusztus 2., csütörtök

Az ecet jótékony hatása


Egy kanál ecet is csökkenti a vércukorszintet.
Egy kávéskanál ecet. Mindössze ennyi elegendő ahhoz, hogy csökkentsük a vércukorszintünket. Az ecet jótékony hatásával a természetgyógyászok és a néphagyomány már régóta tisztában van, de eddig tudományosan nem tudták alátámasztani a meggyőződést.

A kutatók most azt találták, hogy az ecet az étkezési utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést előzi meg
az által, hogy „fékezi” a cukor felszívódását elősegítő enzimet.

Az Amerikai Diabétesz Szövetség hivatalos lapjában a Diabetes Care című folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy a rendszeresen ecetet fogyasztók körében az átlagnál 30 százalékkal kisebb mértékű volt az étkezés utáni vércukorszint-emelkedés, és az úgynevezett glikémiás válaszreakció is kiegyensúlyozottabb volt.

Mindez alátámasztja a természetes gyógymódokat értők véleményét arról, hogy mérsékelt mennyiségű ecet fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.