2012. augusztus 7., kedd

Öngyógyítás

 

 Surya mudra
Hajlítsuk be a gyűrűsujjat, és gyakoroljunk enyhe nyomást a hüvelykujjal.
Hatása:
• fokozza a test hőmérsékletét, ezáltal segíti a tökéletes emésztést.
• csökkenti a testben felhalmozódott zsírt és a vér koleszterin szintjét.
• jótékony hatású cukorbetegség, májproblémák esetén.
FONTOS: Gyenge személy ezt a kéztartást ne végezze. Nyáron, nagy melegben ne gyakoroljuk hosszan!

Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=462710483753114&set=a.430152320342264.100762.430141463676683&type=1&theater


 

mahasirs mudra

ez a mudra jó a fejfájásra. oldja a feszültséget, és megszünteti a váladék felgyülemlést a homloküregben. a hüvelyk-, mutató-és középső ujjak vége érintkezik. nyújtsuk ki kisujjunkat, a gyűrűs ujjunkat pedig hajlítsuk be a hüvelykujj tövéhez. végezzük ezt el mindkét kezünkkel naponta háromszor 6-6 percig.



 shakti mudra

ez a mudra nyugtató hatású., segít az elalvásban. érintsük össze a gyűrűs- és kisujjunkat, de úgy, hogy rés maradjon köztük. a mutató-és középső ujjak lazán ráhajlanak a tenyérbe hajlított hüvelykujjakba. fókuszáljunk a légzésre, és lassítsunk kicsit rajta. végezzük el naponta 3-szor, 12-12 percig.



  prana mudra

aktiválja az alap csakrát, és növeli a vitalitást. elvégezhető naponta egyszer félórás időtartamig, vagy napi három alkalom 15-25 percig. a hüvelyk,-gyűrűs és kisujj vége érintkezik, a mutató- és a középső ujj nyújtva marad. ez a mudra gyakorolható két kézzel.




mahasirs mudra

ez a mudra jó a fejfájásra. oldja a feszültséget, és megszünteti a váladék felgyülemlést a homloküregben. a hüvelyk-, mutató-és középső ujjak vége érintkezik. nyújtsuk ki kisujjunkat, a gyűrűs ujjunkat pedig hajlítsuk be a hüvelykujj tövéhez. végezzük ezt el mindkét kezünkkel naponta háromszor 6-6 percig.


 

Életmentő avagy Elsősegély szívroham esetén

Mindkét kézzel végezzük: A mutatóujjat behajlítjuk, hegye a hüvelyujj párnájára ér. Eközben a középső és gyűrűsujj hegyét összeérintjük a hüvelykujjéval. A kisujjat kinyújtjuk.

Gyakorlat ideje: Szükség szerint, amíg a hatás beindul, vagy kúraként naponta 3 x 15 percig.

Hatása: Vészhelyzetben még gyorsabban hat, mint a nyelv alá helyezett elsősegély-tabletta. Ezt a mudrát használhatjuk a szív általános gyógyítására és erősítésére.

A szívbetegségek mindig arra utalnak, hogy életünket újra kell gondolnunk, át kell alakítanunk. Töltsön el sok időt a következő képpel – még akkor is, ha nem ér rá. Hallgasson közben olyan zenét, melytől könnyűnek érzi magát.

Vizualizáció: Képzeljen el a szívében egy vörös rózsabimbót. Amikor kilégzik, mindig megnyílik egy szirom, egészen addig, amíg az egész virág kinyílik. A szirmok végül egy rozettát képeznek, amely minden lélegzettel egyre nagyobb, egészen addig, amíg a rózsa akkora lesz, mint a mellkasa. Lehet, hogy még a súlyát is érzi. Ahogyan légzés közben emelkedik és süllyed a mellkasa, úgy mozog a virág is. Lehet, hogy még a rózsa illatát is érzi.

Megerősítés: Van elég időm, hogy meglássam a szépet, és élvezzem a nyugalmat.
Forrás:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=464273276930168&set=a.430152320342264.100762.430141463676683&type=1&theater













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.