2012. augusztus 2., csütörtök

Mire jó a paprika?

Mire jó még a paprika?
Íme, e remek fűszer 5 meglepő használati módja: lehet belőle gyógyszer, rovarűző, sőt akár adalékanyag is a mosáshoz.

1.,Tartsa a konyhán kívül a hangyákat

A szokásos nyári látogatók kettesével-hármasával megszállták a konyhát? Ezek a kis rovarok cukor után kutatnak. Adjon nekik helyette paprikát! Ha szétszór egy kis erőspaprikát azokon a helyeken, ahol a hangyák rendszerint megjelennek, például a konyhapult vagy a lambéria szegélye mentén, abból tudni fogják, hogy nincs cukor a láthatáron. Hasonló hangyaűző hatással bír az ecet, a babérlevél és a narancs is.




2.,Őrizze meg ruhája színét
Az újonnan vásárolt meggypiros inge most csodaszép, de képzelje el, milyen fakónak fog tűnni néhány mosás után. A megoldás: adjon egy teáskanálnyi pirospaprikát a mosószerhez. A paprika egyrészt megőrzi az élénk színek ragyogását, másrészt azt is megelőzi, hogy a ruha eressze a színét.




3.,Rovartalanítsa a növényeket
Nincs annál bosszantóbb, mint amikor egy egész bogárraj rágcsálja a palántákat a kertben. Épp csak kibújtak a földből, a kártevők máris megjelennek. Keverjen össze egy kis paprikát liszttel, és szórja szét a növények körül. A bogarak nemsokára odébbállnak.




4.,Alkalmazza orrcsepp helyett
Nem szelel az orra? Bedugult a füle? Náthás, megfázott? Felejtse el a gyógyszereket. Semmi sem szünteti meg olyan hatásosan a dugulást, mint egy kis csípős paprika. Szórja meg vele az ételeit, és helyezze a keze ügyébe a papírzsebkendőt! Ha pedig szénanáthától tüsszög, itt a segítség!




5.,Zavarja el az őzeket a kertből
Úgy tűnik, a kert rügyező fáinak látványa ellenállhatatlan csábítást jelent az összes környékbeli őz számára.
Ám hamar más vacsorázóhelyet keresnek, ha csípős paprika és víz keverékével permetezi le a növényeket.
Ez még az elefántokat is elűzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.